bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Integrare socială prin educație nonformală, cu sprijinul Pepco România

31 octombrie 2023by Fundația Inocenți0

Fundația Inocenți – Filiala București are bucuria de a anunța continuarea proiectului de educație nonformală și integrare socială, cu finanțare parțială din partea Pepco România.

Beneficiarii direcți ai proiectului actual sunt copii, adolescenți, tineri și familiile lor care provin din medii defavorizate și se confruntă cu situații vulnerabile. Ne propunem să ajungem și în comunitățile din care beneficiarii direcți ai proiectului fac parte, pentru a facilita integrarea socială a acestora.

Echipa multidisciplinară Inocenți are în vedere un grup țintă de peste 200 de copii, cu 50 dintre aceștia desfășurându-se activități constante de educație nonformală în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă, precum și a competențelor de învățare într-un mediu interactiv. Printre activitățile prevăzute prin proiect se numără:

  • ateliere creative
  • ateliere de dezvoltare personală – jocuri de cunoaștere, de comunicare, de lucru în echipă
  • activități în aer liber – activități sportive, jocuri, vizite și ieșiri la muzee, film, excursii și tabere
  • sărbătorirea unor evenimente speciale de peste an – zile internaționale, sărbători de iarnă, sărbători pascale, Ziua Copilului, zile de naștere

Alți cel puțin 150 de copii și adolescenți vor participa la activități punctuale de educație nonformală în scopul incluziunii sociale (ateliere creative, evenimente sportive/de joc, prezentări pe diferite tematici).

De asemenea, cel puțin 50 de părinți și alți adulți din familie vor primi sprijin din partea echipei Inocenți (administrativ, consiliere socială, psihologică, educațională, sprijin material la nevoie).

Alături de specialiști, vor fi implicați în proiect și peste 40 de voluntari care vor oferi sprijin în activitățile non-formale destinate grupului țintă.

Mulțumim din suflet, Pepco România!

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București

Fundația INOCENȚI este o organizație neguvernamentală al cărei scop este acela de a oferi sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viață, integrarea socială, creșterea și dezvoltarea echilibrată. Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale. Fundația Inocenți – Filiala București desfășoară trei tipuri de programe: programele de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în trei spitale din București și Cluj-Napoca; programele de suport educațional și integrare socială Inocenți se desfășoară în o școală din București și două școală din Glina (Ilfov), programe de Alfabetizare în sănătate mintală” pentru adolescenți și tineri.

Despre PEPCO România

Pepco este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 4.000 de magazine și este prezentă în 20 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 25.000 de angajați, dintre care aproximativ 2970 doar în România. La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG. Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților. Nu în ultimul rând, investește în dezvoltarea angajaților și îi încurajează să se implice în acțiuni de voluntariat. Pentru mai multe informații accesați www.pepco.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *