Programul „Viața Copilului” a fost inițiat în București, în anul 1990, în colaborare cu mai multe spitale și universități din Statele Unite ale Americii, inclusiv Spitalul de Copii din Boston, Universitatea Centrului Medical Massachusetts și Colegiul Wheelock. Acum, partenerul activ în educație și schimb de experiență al Programelor Inocenți „Viața Copilului” este John Hopkins Children’s Center din Baltimore, SUA.
În anul 2016, programul a fost deschis și în cadrul Spitalului Clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” București.
În anul 2017 programul existent în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a fost acreditat, luând ființă astfel Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți „Viața Copilului”.
Suport Emoțional
Art-terapie medicală
Specialiști dedicați
Ne propunem să prevenim și să remediem efectele negative ale spitalizării asupra copiilor și a familiilor acestora, având în vedere:
Contact:
Contact:
Pe parcursul anului 2023, echipa de specialiști Inocenți alături de 4 voluntari a oferit sprijin unui număr de:
Descarcă raportul de program pentru a afla mai multe informații despre beneficiarii cărora le oferim serviciile noastre anual, locațiile în care ne desfășurăm activitatea, cele mai importante evenimente de pe parcursul anului, dar și principalii parteneri. De asemenea, vei descoperi și cum poți deveni parte din misiunea noastră.
Descarcă AICI raportul pe 2023 INSMC
Descarcă AICI raportul pe 2023 – Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”
Specialiștii Inocenți au creat materiale adaptate nevoilor psiho-emoționale ale copiilor internați în spitale.
Aceste poveşti sunt menite să îi ajute pe copii și familiile lor să facă față spitalizării, prin înțelegerea emoțiilor din spatele unor simptome folosind un limbaj adaptat vârstei.
Specialiștii Inocenți organizează sesiuni de informare și consiliere pentru părinții și aparținătorii ai căror copii ar putea fi expuși riscului de Sindrom al Copilului Zgâlțâit.
Atelierele defășurate în licee au scopul de a crește gradul de informare cu privire la diferite noțiuni de sănătate mintală.
Aducem în atenția adolescenților și părinților acestora informații relevante despre șase dintre cele mai frecvent abordate subiecte de sănătate mintală: ADHD, anxietate generalizată, anxietate socială, depresie, fobii specifice, furie și managementul frustrării.
O componentă importantă a programelor de tip Viața Copilului o reprezintă implicarea voluntarilor selectați și instruiți pentru a desfășura activități terapeutice și de joc cu copiii.
Colaboratorii noștri formali sunt: Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Spiru Haret București.