Programul „Viața Copilului” a fost inițiat în București, în anul 1990, în colaborare cu mai multe spitale și universități din Statele Unite ale Americii, inclusiv Spitalul de Copii din Boston, Universitatea Centrului Medical Massachusetts și Colegiul Wheelock. Acum, partenerul activ în educație și schimb de experiență al Programelor Inocenți „Viața Copilului” este John Hopkins Children’s Center din Baltimore, SUA.
În anul 1998 programul „Viața Copilului” a fost implementat în județul Bistrița-Năsăud, la Spitalul Județean de Urgență.
Suport Emoțional
Art-terapie medicală
Specialiști dedicați
Ne propunem să prevenim și să remediem efectele negative ale spitalizării asupra copiilor și a familiilor acestora, având în vedere:
Programul „Viața Copilului” Bistrița se desfășoară în:
Pe parcursul anului 2023, echipa de specialiști Inocenți a oferit sprijin unui număr de:
Contact:
Adriana Rus, Psiholog – 0722371532
Psihologii Fundației Inocenți vin în sprijinul copiilor și adolescenților cu o serie de materiale adaptate nevoilor psiho-emoționale ale acestora. Acestea pot deservi și adulților drept instrumente de conștientizare și înțelegere a perioadelor de dezvoltare ale copiilor, precum și de gestionare a situațiilor provocatoare.
Aceste poveşti sunt menite să îi ajute pe copii și familiile lor să facă față spitalizării, prin înțelegerea emoțiilor din spatele unor simptome şi prin prezentarea procedurilor medicale folosind un limbaj adaptat vârstei.
Aducem în atenția adolescenților informații relevante despre șase dintre cele mai frecvent abordate subiecte de sănătate mintală: ADHD, anxietate generalizată, anxietate socială, depresie, fobii specifice, furie și managementul frustrării.