bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ionuț sau copilul care dăruiește oamenilor… bucurie

Ionuț-sau-copilul-care-dăruiește-oamenilor-bucurie

Elev în clasa a II-a la Școala Ferdinand I, Ionuț este parte din programul de suport educațional și integrare socială Inocenți de mai bine de doi ani, timp în care am reușit să observăm o transformare și o creștere extraordinare din multe puncte de vedere.

Ionuț locuiește împreună cu fratele lui mai mare și bunica lor, cea care a fost de acord ca băiatul să ia parte la toate activitățile organizate de Fundația Inocenți, conștientă fiind de beneficiile acestora.

Poate vă întrebați cum este Ionuț?! Ei bine, zâmbetul lui și dorința de învățare de nestăvilit sunt caracteristicile care l-au ajutat să se dezvolte frumos în toată această perioadă. Este un copil tare curios, pune multe întrebări, cere explicații și se bucură de fiecare descoperire. Vizite precum cele de la Grădina Botanică, Muzeul Copiilor, excursii la munte sau la mare, precum și numeroasele activități nonformale au fost oportunități de explorare și joacă nemaipomenite pentru el. Ce am remarcat este că bucuria lui este contagioasă și are darul de a distra oamenii prezenți de fiecare dată.

O istorioară amuzantă care îl are ca personaj principal pe Ionuț s-a întâmplat la Timișul de Jos. În timp ce urcam, prin pădure, Ionuț era atât de fericit de natură încât a vrut să ia o piatră ca amintire, doar că, în entuziasmul lui, a “cules” atât de multe pietre încât nu mai avea loc în buzunare. A început să mute pietrele în rucsac, dar pentru că și acesta devenise mult prea greu, a rugat un adult să îl ajute să îl care, fără a-i spune, însă, de ce este atât de greu. Abia la sfârșitul drumeției, specialistul Inocenți a aflat că Ionuț își colecționase în rucsac, drept amintiri, toate pietrele întâlnite pe drum.

Toate aceste experiențe, pentru unii, poate banale, dar pentru Ionuț extraordinare, au contribuit la dezvoltarea lui și la îmbogățirea bagajului de cunoștințe. Descoperirea de locuri noi și crearea de relații de prietenie cu alți oameni, copii și adulți, l-au ajutat să crească și să devină el însuși o sursă de bucurie.

Povestea lui Ionuț și parcursul lui în familia Inocenților se scrie atât de frumos și datorită sprijinului pe care Fundația Inocenți – Filiala București îl primește din partea PEPCO România. Mulțumim din suflet pentru suport și parteneriat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *