bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Cultura coreană, pasiune pentru două surori gemene din programul Inocenți de la Școala Ferdinand I

Cultura-coreana-suport-educationa-Bucuresti 1

În vârstă de doar 12 ani, S. și D. fac parte din programul de suport educațional Inocenți de la Școala Ferdinand I de mai bine de trei ani, timp în care am fost martorii unui adevărat proces de transformare prin care au trecut acestea.   

Fetițele sunt dovada vie a faptului că pasiunile pot fi cultivate, iar prin multă muncă și perseverență, rezultatele nu întârzie să apară.
Programul nostru le-a ajutat pe cele două surori încă de la început, cu atât mai mult cu cât ele au conștientizat destul de repede sprijinul pe care îl pot primi din partea specialiștilor Inocenți și oportunitățile care li se oferă. Plăcerea cu care au venit la programul zilnic ne-a fost indiciul cel mai clar că suntem pe drumul cel bun împreună. De-a lungul anilor, programul nostru a ajutat-o pe D. să își cultive și dezvolte stima de sine, fiind mai tolerantă şi sociabilă cu persoanele din jurul ei, iar pentru S. a însemnat descoperirea unei pasiuni – desenul – şi perseverența pentru a-și dezvolta noile abilități descoperite. Pe lângă prezența lor activă în programul educațional Inocenți și rezultatele școlare obținute, cele două surori își sprijină și părinții în diverse activități în timpul lor liber.

De altfel, timpul lor liber este extrem de prețios întrucât un hobby comun necesită timp și efort . Este vorba despre cultura coreană, cu tot ce înseamnă ea: dansuri, geografie, populație, obiceiuri, dar și limba coreană (deloc ușoară ). În ceea ce privește acest interes al lor, suntem martorii primelor rezultate frumoase. Fetițele știu deja să își scrie numele în limba coreană, precum și câteva cuvinte de bază pe care sunt nerăbdătoare să le transmită și colegilor din programul nostru .

Corina Paraschiv, pedagog social Inocenți: “D. şi S. sunt două fete pline de viaţă, sunt foarte curioase şi vor să afle cât mai multe lucruri de la oamenii pe care îi întâlnesc. Acestea au evoluat de-a lungul anilor, au căpătat curaj să îşi exprime gândurile, să adreseze întrebări şi să persevereze în pasiunile pe care le au.”

* Programul de suport educațional și integrare socială de la Școala Ferdinand I este susținut de Fondation Albatros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *