FUNDAȚIA INOCENȚI BUCUREȘTISummer of Art

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://inocenti.ro/wp-content/uploads/2024/03/Summer-of-art-4.jpg

INOCENȚI BUCUREȘTIDespre eveniment

Copii și adolescenți din programele educaționale Inocenți din București, dar și din familii ucrainene au participat în vara anului 2022 la numeroase ateliere și evenimente. Toate activitățile artistice au fost posibile datorită unor susținători și prieteni ai organizației, astfel:

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

FOTOMomente de la atelierele creative

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

INOCENȚI BUCUREȘTIExpoziția „Summer of Art”

Photo Voice Inocenți a fost doar una dintre activitățile cuprinse în proiectul Summer of Art, în cadrul căruia copii români și ucraineni au fost fotografi amatori sub umbrela prieteniei. Prin acest proiect, ne-am propus să înțelegem modul în care vocile adolescenților se pot face auzite prin intermediul fotografiei și i-am sprijinit să găsească încrederea necesară pentru a-și defini identitatea și pentru a crea relații noi de prietenie.

Așa a luat naștere Photo Voice, un workshop de fotografie dedicat unui număr de 25 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, atât români, cât și ucraineni. Proiectul s-a derulat pe parcursul verii 2022 și am demonstrat împreună că barierele lingvistice pot fi depășite și că tinerii își pot exprima trăirile și emoțiile și altfel decât prin cuvinte. Am avut ca parteneri în proiect fotografi profesioniști care i-au susținut pe copii pe parcursului workshopului, le-au împărtășit din experiența lor și i-au ghidat în procesul artistic.

Peste 60 de fotografii realizate în cadrul proiectului Photo Voice, precum și alte obiecte de artă lucrate de către participanți au putut fi admirate în cadrul Expoziției Summer of Art, organizată de Fundația Inocenți – Filiala București, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în data de 14 septembrie 2022, la Biblioteca Națională.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
bt_bb_section_top_section_coverage_image