ALFABETIZARE ÎN SĂNĂTATE MINTALĂ

Ateliere de „Alfabetizare în sănătate mintală”

Proiectul de „Alfabetizare în sănătate mintală” a debutat în Cluj-Napoca în anul 2018 prin organizarea de ateliere de „Alfabetizare în sănătate mintală„. Partenerul nostru în acest proiect este Fondation d’ Harcourt. Până acum au participat la ateliere noastre peste 1000 de elevi din Cluj-Napoca. În cadrul atelierelor interactive pentru adolescenți sunt abordate următoarele teme: adolescența, sănătatea mintală, emoțiile, anxietatea, depresia și reziliența.

Maturizarea este un proces plin de provocări pentru adolescenți, însă atunci când sunt corect informați și ghidați către sprijinul de care au nevoie, adolescenții pot parcurge maturizarea cu naturalețe și încredere.

Obiectivul principal al acestor ateliere este creșterea gradului de informare și conștientizare cu privire la sănătatea mintală în comunitatea tinerilor clujeni și nu numai.

  1. Privim adolescența din perspectiva schimbărilor care apar și a provocărilor specifice acestei perioade.
  2. Oferim informații despre sănătatea mintală și factorii care o influențează.
  3. Discutăm deschis și învățăm despre emoții, sentimente și rolul lor în viața noastră.
  4. Încurajăm cultivarea rezilienței prin conștientizarea resurselor interne și externe disponibile.

Broșuri informative pentru adolescenți

O altă componentă foarte importantă a acestui proiect o constituie broșurile informative pentru adolescenți.

Brosuri

Prin broșurile noastre ne propunem să aducem în atenția adolescenților informații relevante despre șase dintre cele mai frecvent abordate subiecte de sănătate mintală: ADHD, anxietate generalizată, anxietate socială, depresie, fobii specifice, furie și managementul frustrării.

Informațiile sunt prezentate într-un mod simplu, argumentat dar și prietenos, accesibil adolescenților, cu scopul de a reduce stigma din jurul tulburărilor mintale și de a crește gradul de conștientizare asupra importanței sănătății mintale.

Până acum, au primit aceste broșuri în format electronic peste 400 de profesori, consilieri școlari, medici si părinti care, la rândul lor, au diseminat materialele către 60.000 de adolescenți din România. Au fost printate si distribuite 600 de broșuri în licee din Cluj-Napoca, Bistrița și București, dar și în spitale de psihiatrie pediatrică din Cluj-Napoca și București.
Pentru a le fi mai la îndemână adolescenților, aceste materiale psiho-educative pot fi accesate pe următoarele platforme:

* Dacă doriți aceste broșuri în întregime, în format electronic, vă invităm să completați formularul de mai jos

https://forms.gle/cN4Lu78hHHYih2Lq6

Broșurile au fost concepute și redactate de către psihologii echipei Inocenți Cluj-Napoca, în parteneriat cu Departamentul de Psihologie al Universității Babeș Bolyai și medicii rezidenți de la Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie, sub supravegherea dl. Prof. conf. dr. Viorel Lupu.

Pentru mai multe informații despre acest proiect, ne puteți contacta la adresa de email mihaela.inta@inocenti.ro, sau pe pagina de Facebook Inocenti-RCR.

Toggle title

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

DONEAZĂ

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox