EU ŞI FAMILIA MEA

Desfășurat în colaborare cu Direcția pentru Protecția Copilului, programul „Eu si familia mea” a fost inițiat în anul 2000, cu scopul de a furniza servicii pentru aproape 250 de copii din centrele de tip rezidențial din Bistrița. Programul a sprijinit copiii care au fost instituționalizați, după care au fost integrați în sistemul de asistență maternală, oferindu-le servicii specializate pentru această perioadă de tranziție. În noiembrie 2004, programul „Eu si familia mea” a început să se concentreze pe sprijinirea copiilor cu nevoi speciale severe, care au fost mutați din Căminul Spital din Beclean în asistență maternală sau în Centrul de Plasament Bistrița.

Obiectiv:

  • Creșterea calității vieții copiilor și tinerilor cu dizabilități și facilitarea integrării lor sociale.

Locaţii:

  • Bistrița și Județul Bistrița-Năsăud.

Descrierea programului:

Fundația Inocenți oferă servicii specializate și suport zilnic, în colaborare cu Serviciile Sociale Bistrița.
Echipa Inocenți „Eu si familia mea”:

• Evaluează dezvoltarea psihomotorie a copiilor instituționalizați și stabilește un plan de intervenție individualizat.
• Oferă servicii terapeutice copiilor, adolescenților și tinerilor adulți cu nevoi speciale severe din Centrul de Plasament Bistrița. Acești copii au probleme grave de dezvoltare, emoționale, comportamentale și medicale. Fundația Inocenți le oferă acestor copii și tineri terapie de specialitate, realizată de o echipă cu experiență care include psihologi, kinetoterapeut, educatori specializati, în funcție de nevoile identificate. Terapia de recuperare a acestor copii cu probleme de dezvoltare include activități ludice, de stimulare cognitivă, senzorială, de limbaj și motorii.
• Facilitează integrarea socială a acestor copii, punându-le la dispoziție o echipă de lucrători sociali și voluntari care le oferă activități de joc, muzică dar și activități în aer liber. Activitățile socio- recreative, petrecerile și festivitățile sunt importante pentru a îmbunătăți calitatea vieții și integrarea socială a copiilor.
• Oferă suport material, informații,  îndrumare și consiliere prin vizite la domiciliu pentru copiii cu dizabilități din asistență maternală.
• Organizează activități pentru a crește gradul de conștientizare și acceptare a copiilor cu handicap în sânul comunității, prin participarea la evenimente cum ar fi Olimpiada Inocenților, Ziua Internațională a Copilului și Gala Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilități.
• Formează competențe de viață independentă pentru adolescenții cu handicap.
• Creează un album cu momentele importante ale vieții copilului și cu lucrurile care îl definesc, intitulat „Cartea Vieții”, pe care fiecare copil îl primește în momentul când e transferat într-o familie de plasament.

DONEAZĂ

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox