Evelin Șutea, un izvor de inspirație pentru noi, Inocenții

Cu sufletele pline de bucurie și recunoștință, v-o prezentăm pe Evelin Șutea, o tânără care face parte din familia Inocenților de ani buni și este unul dintre oamenii care ne inspiră zilnic în munca noastră. Frumoasă, curajoasă, puternică și plină de energie pozitivă. Exact așa este Evelin și așa este și lumea pe care a creat-o în jurul ei.

Olimpiada Inocenților se numără printre evenimentele ei preferate, așa că îi dăm cuvântul pentru a vă prezenta evenimentul prin oglinda sufletului ei:

“Pentru orice omuleț aflat în curs de dezvoltare, copilăria ar trebui să reprezinte o poezie scrisă cu rânduri fermecate, presărate numai cu fericire și zâmbete. Din păcate, însă, nu toți au șansa de a se simți, în fiecare zi din viața lor, cei mai speciali de pe Pământ. Dar acest lucru a fost schimbat cu ajutorul îngerilor din cadrul Fundației Inocenți, prin intermediul Olimpiadei. E o zi a lor – o zi în care se simt în centrul atenției, inima le zâmbește, iar energia emanată este împărtășită și celor din jur. Din suflet pentru suflet, ei reușesc să ofere înzecit în schimbul a ceea ce primesc și nu ai cum să pleci de acolo fără o doză bună de energie pură. Privindu-i, realizezi că fericirea stă în lucruri mărunte și indiferent de condiție, mereu există loc de un zâmbet care să îți încălzească sufletul și care să te ajute să vezi viața în mii de culori.

Din 2007, Olimpiada este organizată anual, devenind cea mai așteptată zi din an de către micii inocenți. În cadrul acestui eveniment, copiii și tinerii din programele desfășurate de fundație, au șansa de-a participa la diferite activități interactive, sportive, amuzante și fiecare dintre acestea lasă gravată în inima lor o amintire de neuitat. Pe parcursul frumoasei călătorii, ei sunt însoțiți de minunații voluntari care într-un timp foarte scurt, le devin prieteni. Astfel, se formează o specială conexiune voluntar-copil, iar în acest mod „tinerii tipici” au șansa de-a vedea în co-echiperii lor mai mult decât o dizabilitate, ajungând să îi cunoască cu adevărat și orice barieră se anulează.

La finalul zilei, când primesc medalia de participare, le poți citi pe chipuri bucuria izvorâtă din interior și faptul că, în acel moment, cu toții se simt niște mici campioni care au câștigat cea mai importantă competiție din viața lor.

Pe mine, personal, Olimpiada Inocenților, m-a ajutat să mă dezvolt, să îmi îmbunătățesc anumite caracteristici, cum ar fi socializarea și să îmi depășesc timiditatea. Totodată, mi-a dat ocazia să întâlnesc oameni frumoși care m-au ajutat să mă dezvolt și să am încredere în puterile proprii.”

MAKE A DONATION

to RCR USA

to Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox