FII VOLUNTAR

implică-te acum

Ai niște timp liber? O seară? O zi? O săptămână? O lună? O vară? Atunci alătură-te echipei de voluntari Inocenți pentru a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate și familiile acestora.

Dacă ți-ar plăcea să te alături organizației noastre – fie participând în mod activ la programele noastre, fie colaborând cu noi punctual la un proiect sau doar susținându-ne cu entuziasm, atunci înseamnă că ai ajuns în locul potrivit, la momentul potrivit.

Iată trei modalități prin care ne poți dărui din timpul, abilitățile și experiența ta de până acum:

• Contactează-ne în București, Bistrița sau în SUA
În Bistrița, voluntarii Inocenți ne sprijină în toate proiectele pe care le desfășurăm și lucrează alături de noi în cadrul „Camerelor de Joaca” din Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Năsăud – secția Pediatrie, Spitalul Orășenesc Beclean și Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud, precum și în Centrul pentru Protecția Copilului Bistrița și Centrele de Plasament Beclean și Năsăud si în toate locațiile Programului de integrare socială. Voluntarii  promovează educatia si literatura timpurie, participa la Olimpiada Inocenților și iau parte la proiecte derulate de Fundatia Inocenti precum „Ziua Ștafetei”, „Ziua Cititului”, „Festivalul Prieteniei”, excursii, picnicuri, etc.
Contactează biroul din Bistrița aici

Și în București, voluntarii Inocenți ne sprijină în toate programele noastre, fiind nelipsiți de la spitalul de pediatrie unde ne desfășurăm activitatea, precum și din centrele în care se desfășoară Programul de integrare socială (Centrele de Suport Educațional CSE). Ei ne ajută organizând excursii la nivel local, prin activități de mentorat, proiecte artistice, activități de alfabetizare timpurie, dar și participând la evenimente mai ample, cum ar fi petrecerile de Crăciun, campania de colectare a impozitului de 2% sau activitățile de strângere de fonduri.
Contactează biroul din București aici

În Statele Unite, voluntarii sprijină în mod regulat evenimentele Romanian Children’s Relief/ Fundației Inocenți: ajută la organizarea campaniilor, cum ar fi “Înapoi la școală!”, a campaniilor de strângere de fonduri care să le asigure elevilor din România cele necesare începutului de an școlar, la traducerea unor texte.
Contactează biroul din SUA aici

• ERASMUS+
Fii voluntar prin Serviciul European de Voluntariat(SEV). 
SEV le dă ocazia tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să facă un stagiu de voluntariat de 6-12 luni, în cadrul unei organizații din altă țară, participând astfel la proiecte culturale, sociale sau de mediu.

În Bistrița, Fundația Inocenți este deopotrivă o organizație gazdă și una coordonatoare, în parteneriat cu Asociația L’Escale/ Maison de l’Europe (Franța). Proiectul își propune să găzduiască doi voluntari străini pe an, care să participe în mod activ la programele fundației. Voluntarii vor participa la activități recreative zilnice, oferind, de asemenea, suport socio-educațional și clinic. Proiectul își propune și să-i ajute pe cei doi voluntari să se dezvolte pe plan personal, oferindu-le șansa unor experiențe educaționale interculturale, într-un context informal.
Află mai multe aici: www.erasmus.ro

• Înscrie-te la newsletter-ul nostru periodic
Noi trimitem un newsletter periodic, prin e-mail, prin care îi ținem la curent pe prietenii și susținătorii noștri cu activitățile pe care le desfășurăm.
Înregistrează-te aici

• Urmărește-ne pe Facebook. Click aici pentru a ne vizita pagina.

De ce să fii voluntar?

La Fundația Inocenți vin voluntari din multe medii diferite, cu o varietate de aptitudini și experiențe.
Ne-am dat seama, în timp, că voluntariatul este o activitate cu dublu beneficiu. De ea profită și voluntarul, dar și cauza pe care acesta o susține. Iată șase motive bune pentru a vă alătura unei echipe de voluntari:

Vă face bine
Voluntariatul vă oferă deopotrivă recompense fizice și mentale. Experții au demonstrat că, atunci când te concentrezi mai mult pe celălalt decât pe tine, dispar momentele tensionate și stresul e redus simțitor.

De asemenea, voluntariatul vă face mai sănătoși: Emoții precum optimismul sau veselia întăresc sistemul imunitar. Știați că London School of Economics a demonstrat că a-i ajuta pe ceilalți te face mai fericit? Când cercetătorii au analizat relația dintre voluntariat și doza de fericire, pe un grup consistent de adulți americani, au descoperit următorul fapt: cu cât oamenii făceau mai mult voluntariat cu atât erau mai fericiți, lucru demonstrat și de un studiu publicat în revista “Social Science & Medicine”. În comparație cu oamenii care nu au făcut niciodată voluntariat, șansa de a fi “foarte fericit” era cu 7% mai mare în rândul celor care fac voluntariat în fiecare lună și cu 12% mai mare în cazul celor care fac voluntariat o dată la două săptămâni.

Voluntarii câștigă experiență profesională
Un studiu realizat de TimeBank a demonstrat că în cele mai importante 200 de companii din Marea Britanie:
73% dintre angajatori ar angaja un candidat cu experiență în voluntariat mai degrabă decât unul fără o astfel de experiență;
94% dintre angajatori cred că voluntariatul poate dezvolta o serie de aptitudini;
94% dintre angajații care au făcut voluntariat pentru a dobândi noi aptitudini au profitat de această experiență obținând astfel primul lor job, primind o mărire de salariu sau chiar o promovare.
De asemenea, dacă aveți în plan să vă schimbați cariera, atunci voluntariatul e metoda perfectă pentru a explora noi domenii de activitate. A lucra alături de profesioniști este calea ideală de a-ți îmbogăți experiența de muncă în domeniul tău și de a lua pulsul adevărat al domeniului pentru care ai optat.

Adună oamenii împreună

Ca voluntar, poți vedea cum oameni cu diverse pregătiri lucrează împreună pentru o cauză comună și reușesc, cu această ocazie, și să lege între ei prietenii solide. Atât cei care se bucură de munca ta de voluntar, cât și colegii tăi pot fi o sursă de inspirație și o metodă excelentă de a-ți dezvolta o serie de abilități interpersonale. Voluntariatul oferă și oportunitatea de a stabili contacte. Poți dezvolta relații personale de durată, dar e o ocazie perfectă de a cunoaște oameni din toate domeniile, mediile, cu personalități și pregătiri variate. Crearea de legături între oameni este un foarte mare beneficiu al voluntariatului.

Voluntariatul consolidează comunitatea
Voluntariatul oferă servicii deosebit de utile comunității astfel încât rămân mai mulți bani care pot fi cheltuiți pentru alte îmbunătățiri ale orașului.
Ca voluntar, ai ocazia să ajuți copii și familii în dificultate, să îmbunătățești nivelul de educație în școli și să sprijini dezvoltarea comunității.

Înveți foarte multe
Voluntarii învață foarte multe despre următoarele lucruri:

Stima de sine: Făcând voluntariat, oamenii își descoperă talente ascunse, care ar putea să le îmbunătățească stima de sine. Voluntariatul încurajează dezvoltarea personală și respectul pentru propria persoană. A înțelege nevoile comunității îți poate dezvolta empatia și autoeficacitatea.
Guvern: Lucrând cu organizațiile non-profit, voluntarii ajung să învețe despre cum funcționează și cum acționează structurile guvernului.
Comunitate: Voluntarii dobândesc cunoștințe despre resursele locale disponibile pentru rezolvarea nevoilor comunitare.

Ai șansa de a da înapoi din ceea ce primești
Voluntariatul înseamnă să-ți dedici timpul, energia și priceperea unei cauze. Spre deosebire de multe alte lucruri în viață, voluntariatul înseamnă și să poți să alegi. Acceptând să faci voluntariat, ai decis să ajuți pe cineva de bunăvoie și nesilit de nimeni, în afara oricărei presiuni din exterior. Majoritatea voluntarilor manifestă un sentiment de împlinire și sunt cât se poate de motivați, iar aceste lucruri sunt provocate, până la urmă, de dorința și entuziasmul de a-i ajuta pe ceilalți care există în fiecare dintre noi. E adevărat că nimeni nu poate rezolva toate problemele din lume, dar tu, ca persoană, poți să faci din colțișorul în care trăiești un loc mai bun. Munca în beneficiul comunității și voluntariatul reprezintă o investiție în comunitate și în oamenii care fac parte din ea. Voluntarii sunt cei care fac diferența.

WordPress Lightbox