MISIUNE & VIZIUNE

Misiunea Fundației Inocenți / Romanian Children᾽s Relief (RCR) este de a sprijini copiii și familiile care se află în dificultate și de a desfășura activități pentru prevenirea abandonului maternal. Oferim, din anul 1990, sprijin și suport specializat copiilor și familiilor din România, iar în tot acest timp, am fost martorii unor schimbări majore în îngrijirea copiilor abandonați sau cu handicap din România. Ne bucurăm să facem parte dintre acele organizații care au ajutat ca aceste schimbări să se întâmple – cu fiecare copil în parte.

Suntem dedicați dezvoltării profesionale și considerăm ca fiind cel mai valoros atu, echipa noastră de 36 de angajați, cărora li se alătură alți peste 500 de voluntari, cu toții ajutând anual peste 2000 de copii abandonați sau aflați în situații de risc, ori cu nevoi speciale, din Bistrița-Năsăud sau București. Echipa și voluntarii noștri lucrează în spitale, școli, centre de plasament sau la domiciliul beneficiarilor, oferind sprijin psihologic și kinetoterapie, educație, training și ajutor punctual material la nevoie.

Viziunea noastră este aceea de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Ne desfășurăm activitatea sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul din care provine ori dizabilitatea avută, iar părinții, comunitatea și autoritățile vor conlucra pentru a sprijini împreună acest ideal.

Ansamblul personalului și al programelor noastre: inspiră încredere, creează soluții, dovedește integritate, arată respect, împărtășește expertiză, se concentrează pe sustenabilitate, raportează transparent, inițiază schimbări, își asumă responsabilități și îi susține pe cei avuți în grija.

Inocenți desfășoară în România trei tipuri principale de programe – programe Viața Copilului în spitale, programe de Integrare Socială pentru școlari și programe de Intervenție Timpurie pentru copiii cu dizabilități.

Istoric

Romanian Children’s Relief (RCR) și-a început activitatea în primăvara anului 1990, ca urmare a reportajului foto din Boston Globe, realizat de fotograful Michael Carroll împreună cu medicul Bill Griffo de la New York Hospital/Cornell Medical Center, cu privire la epidemia SIDA din România și la situațiile copiilor orfani.

Ca urmare a reacției copleșitoare din partea publicului, un grup de oameni dedicați din New England au pus bazele Romanian Children’s Relief în primăvara anului 1990, ca organizație caritabilă, non-profit, cu sediul în SUA.
Din 1998, grupul a întemeiat Fundația Inocenți, fundație parteneră având aceeași misiune, dar cu sediul în România.

Premii

Diploma de Excelență pentru 18 ani de activitate, oferită de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, martie 2016

Gala Premiilor „Drepturile Copilului Korczak”, 2015 – Laureat al premiilor „Korczak” la categoria Profesionist din cadrul unui ONG – Iuliana Tudor (Manager Program Inocenți București)

Gala United Way România 2015 – Premiul Cine ajută de dimineață, schimbare aduce –  Valentina Maghirescu (Director Inocenți – Filiala București)

Gala Națională pentru Excelență în Asistență Socială 2014 – Premiul pentru Asistentul Social al anului 2013 în domeniul combaterii discriminării minorităților –  Andrada Miron (Asistent Social Inocenți Bistrița)

Premiul Cel mai activ multiplicator de informație europeană din societatea civilă, oferit de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, mai 2010

Premiul pentru Servicii Umanitare și realizări în domeniul Artei în România, ALIANȚA Award, România 2014 –  Michael Carroll, fotograf și Președinte RCR-Inocenți

Diploma de excelenţă oferită de către DGASPC, decembrie 2007

Diploma pentru merite deosebite în colaborarea cu administraţia locală şi implicarea în problemele comunităţii, oferită de către Primăria Municipiului Bistriţa, cu ocazia Zilei Voluntariatului, 5 decembrie 2007

Model de bune practici în serviciile sociale din România – suntem prezenţi cu două proiecte în catalogul ”90 de idei de proiecte – pentru a face România mai prietenoasă pentru copii”, întocmit de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului – Oradea 2007

Model de bune practici în domeniul protecţiei copilului în România – reţeaua de asistenţă maternală, Conferinţa Naţională – România, 2003

Model de bune practici în management participant, Conferinţa Naţională – Romania, LIFT, 2002

DONEAZĂ

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox