Tabără de fotografie și activități distractive, cu sprijinul Pepco România

2 Octombrie 2020

În perioada ianuarie-septembrie 2020, Fundația Inocenți, Filiala București, a primit sprijin financiar din partea Pepco România în vederea desfășurării programului de suport educațional și integrare socială de la Școala nr. 2 Cățelu (com. Glina).

Preț de 9 luni, aproximativ 50 de copii au luat parte la activități de educație formală (sprijin din partea specialiștilor Inocenți și a voluntarilor în efectuarea temelor, citit, scris), precum și activități de educație nonformală (inclusiv o tabără de fotografie), menite să le încurajeze și dezvolte creativitatea, abilitățile de viață independentă, exprimarea liberă, precum și creșterea stimei de sine. Întrucât din cauza pandemiei Covid19, începând cu luna martie 2020, cursurile din școli au fost sistate, o parte din activitățile programului s-a desfășurat în mediul online, specialiștii Inocenți fiind în contact permanent atât cu copiii, cât și cu părinții în vederea identificării nevoilor acestora. Pentru a veni în sprijinul familiilor, au fost livrate pachete cu alimente de bază, produse igienico-sanitare, rechizite și materiale educaționale, haine pentru copii. 

În același timp, psihologul Fundației a asigurat consiliere psihologică pentru beneficiari, iar pentru un număr de 5 copii, a fost contractat un logoped specializat care i-a ajutat să își îmbunătățească abilitățile de vorbire, limbajul și comunicarea.

Respectând toate regulile de siguranță impuse de pandemie, specialiștii Inocenți au vizitat și copiii care și-au sărbătorit zilele de naștere, bucurându-i cu tort și cadouri.   

În luna iulie, a fost organizată tabăra de fotografie virtuală la care au luat parte aproximativ 40 de copii. Echipați cu aparate foto și urmând anumite tematici săptămânale, precum alimentație sănătoasă, sport, pasiuni, mediul înconjurător, copiii au imortalizat sute de imagini și momente din viața lor. La finele taberei, participanții s-au bucurat de o expoziție doar pentru ei și familiile lor, au primit colaje cu cele mai reușite fotografii și au sărbătorit succesul împreună.

Activitățile prevăzute în acest proiect au fost desfășurate de către specialiștii Fundației Inocenți – Filiala București (psiholog, pedagog social, asistent social, coordonator program) și voluntari.

Mulțumim mult, PEPCO România, pentru tot sprijinul oferit!

 

Despre Fundația Inocenți – Filiala București

Fundația INOCENȚI este constituită ca persoana juridică de drept privat, neguvernamentală, fără caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit). Scopul Fundației este acela de a oferi sprijin copiilor, tinerilor și familiilor acestora, care se află în situații de risc, astfel încât să se obțină ameliorarea condițiilor de viață, integrarea socială eficientă, creșterea și dezvoltarea echilibrată.

Fundația este acreditată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, al Familiei și al Protecției Sociale.

Fundația Inocenți Filiala București desfășoară două tipuri de programe:

  • Program de suport psiho-social “Viața Copilului” pentru copiii spitalizați în patru spitale din București și Cluj-Napoca;
  • Programele de suport educațional și integrare socială Inocenți se desfășoară în două școli din București și o școală din Glina (Ilfov).

www.inocenti.ro

Despre PEPCO România

PEPCO  este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport.

www.pepco.ro

MAKE A DONATION

to RCR USA

to Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox