Reena – Pas cu pas

Reena

Născută prematur și suferind de grave probleme la plămâni, Reena a primit ajutor din partăa echipei Inocenți, în cadrul Programului “Intervenție Timpurie” de când avea patru luni. Când a venit pentru prima dată la centru, starea ei de sănătate era alarmantă: nu putea nici măcar să-și susțină singură capul. Acum are un an și jumătate și deja se simte mult mai bine.

Răzvan Chirlejan face parte din echipa Inocenți de peste 10 ani și este un kinetoterapeut foarte talentat. Abilitățile sale de terapeut, dezvoltate de-a lungul multor ani de pregătire, atât în România, cât și în străinătate, se împletesc minunat cu abordarea caldă și prietenoasă pe care o folosește în lucrul cu micii săi pacienți. Lucrând cu Reena de două-trei ori pe săptămână, Răzvan o ajută, printr-o serie de exerciții specializate, să-și întărească sistemul motor și flexibilitatea. Spre exemplu, exercițiile cu mingea terapeutică îi dezvoltă musculatura și îi îmbunătățesc echilibrul.

„Acum, Reena poate deja să stea singură pe vârfuri”, ne povesteşte extrem de fericită Alina, mama fetiţei, după mai bine de un an. Şi, cu ajutorul lui Răzvan, speră că fiica ei va începe în curând să meargă singură. Cu un zambet larg întipărit pe chip, mama lui Reena (corect aşa e, că e nume străin, dar suna prost, parcă, putem pune: mama Reenei, dacă vreţi) ne-a spus: “Copiii care îşi doresc atât de mult să trăiască, la fel ca Reena, probabil că au undeva, în cer, un înger păzitor care are grijă de ei în fiecare clipă”.

Programul “Intervenţie Timpurie” se desfăşoară la Bistriţa din 2006. În toată această perioadă mii de copii de diferite vârste s-au bucurat de terapie şi de servicii de recuperare în centrul nostru, dar şi acasă la ei. Programul se adresează mai ales copiilor cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi neuropsihomotorii care locuiesc în Bistriţa şi în împrejurimi. Scopul acestuia este acela de a sprijni recuperarea acestor copii, de a le asigura o bună integrare socială şi de a reduce rata de incidenţă a abandonului maternal.

Părinţii beneficiază şi ei de grupuri de suport, consiliere şi de multe sfaturi din partea celor din echipa Inocenţi, care îşi propun să îmbunătăţească relaţiile părinţi-copii şi să-i ajute pe părinţi să desfăşoare ei înşişi o serie de activităţi terapeutice la ei acasă.

FĂ O DONAŢIE

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox