Nicolae: Reuşim să trecem clasa!

Nicolae

Sprijinul acordat copiilor care vor să meargă la școală reprezintă unul dintre cele mai importante servicii prin care Fundația Inocenți/ RCR reuşeşte să le îmbunătăţească viața copiilor și să le dea o șansă reală pentru un viitor mai bun. Din păcate, rata abandonului școlar este încă foarte ridicată în România. Numai în București, în anul 2010, aproape 20% dintre copiii de vârstă școlară și-au întrerupt studiile înainte de a ajunge în clasa a IV-a.

Nicolae, care acum are 11 ani, este un foarte bun exemplu al beneficiilor pe care le oferă educația dobândită în școală. Abandonat la naștere de către părinți, Nicolae și-a petrecut primul an de viață într-un spital din București.
Programul „Viața Copilului” i-a asigurat îngrijirea permanentă necesară unei dezvoltări normale, în perioada cât a fost bebeluș, perioadă crucială pentru viitorul oricărui copil. După aceea, Nicolae a fost încredințat străbunicii sale, Nica, în vârstă de 75 de ani, care, din pensia ei modestă, își îngrijește și îşi ocrotește şi azi, cum poate, nepotul.

Deși a fost o mare provocare pentru el în primii ani, cu ajutorul sprijinului primit la Centrul de Suport Educațional Inocenți, Nicolae a continuat să meargă la școală. Programele centrului nostru se desfășoară zilnic în timpul săptămânii, după-amiaza, și pun accent pe educație și pe dezvoltarea abilităților sociale în rândul copiilor defavorizați. Echipa centrului nostru este formată din pedagogi, asistenți sociali, un psiholog și, bineînţeles, voluntari.

În 2014, la patru ani de la includerea lui în acest program, Nicolae a venit acasă având în carnetul de elev calificativele „foarte bine” la majoritatea materiilor. Cu doar un an înainte, calificativul lui obişnuit era „bine”.
Trecând în clasa a V-a, un prag care aduce provocări pentru majoritatea copiilor, Nicolae va continua să primească sprijin și mentorat în cadrul programului nostru. Suntem foarte mândri și noi, alături de străbunica Nica, de progresele pe care le-a făcut Nicolae, şi suntem convinși că va avea succes în viitor, nu doar la şcoală, ci şi în viaţă.

FĂ O DONAŢIE

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox