Conferința internațională Intervenția timpurie la copilul cu dizabilități

15-16 Martie, 2016

Fundația Inocenți a organizat în perioada 15-16 martie 2016, Conferința Internațională „Intervenția timpurie la copilul cu dizabilități”.

La conferință au participat peste 140 de profesioniști din organizații neguvernamentale, din sistemul public de stat, din domeniul medical, terapeutic, educațional și de protecție socială din 4 țări: Franța, Norvegia, Republica Moldova și România.

Manifestarea s-a remarcat prin originalitatea conținutului celor 26 de lucrări prezentate, grupate în 4 sesiuni cu teme de maximă actualitate (1. Prezentare organizații, programe și servicii. 2. Evaluarea copiilor 0 – 7 ani, cu dizabilități neuro-psiho-motorii. 3. Terapii recuperatorii pentru copii 0 – 7 ani, cu dizabilități neuro-psiho-motorii. 4.Integrarea școlară și socială pentru copii 0 – 7 ani, cu dizabilități neuro-psiho-motorii).

Datorită tematicii și conceptului, dar și sprijinului din partea celor care au contribuit activ la realizarea unui program coerent și interesant, medicii au beneficiat de 9 credite EMC, iar asistentii sociali au primit 3 credite.

Scopul conferinței a fost atins, iar evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților factorilor de decizie de la nivel local, reprezentați ai ambasadei Norvegiei la București, experți și profesioniști din domeniul dizabilității, specialiști în domeniul sănătății, kinetoterapiei, psihologiei, logopediei și terapiei ocupaționale, precum și a mass-mediei.

Având în vedere interesul crescut pentru lucrările conferinței și schimbul de experiență reușit între participanți legat de problematica și serviciile de intervenție timpurie pentru copilul mic cu dizabilități, în special cele de natură neuro-psiho-motorie, se dorește organizarea unei alte conferințe în viitor pentru a afla permanent care sunt cele mai noi orientari, programe, metode si proceduri în acest domeniu.

Program de intervenție timpurie pentru copilul cu dizabilități

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org

DONEAZĂ

către RCR SUA

către Inocenti RO

Eu Platesc buton
Eu Platesc

WordPress Lightbox