Ai timp şi disponibilitate? Vino să ne ajuţi! Fii voluntar!

Alege să fii voluntar al Fundaţiei Inocenţi şi implică-te în lucrul direct cu copiii!

Poţi să-ţi petreci timpul cu copii care au nevoie de cineva care să comunice, să interacţioneze, să se joace cu ei într-un mod creativ şi educativ. Veniţi să întâlniţi astfel de copii în familiile de asistenţi maternali, centrele de plasament, în secţiile de pediatrie ale spitalelor Bistriţa si IOMC Alfred Rusescu Bucureşti, şi oferiţi-le puţin din timpul şi cunoştinţele dumneavoastră

Poţi ajuta la activităţile de timp liber, jocuri, concursuri, evenimente (serbări, spectacole pentru copii), cercuri de arte plastice, teatru etc. Poţi de asemenea să ne ajuţi în pregătirea unor evenimente de amploare precum Olimpiada Inocenţilor, Ziua cititului, Gala "Moş Nicolae pentru copii deficienţi", serbările de 1 Iunie şi Crăciun, campania de strângere a cererilor pentru 2% şi multe, multe altele.

Poate chiar ai initiaţive şi ne poţi ajuta cu idei.

Implică-te în aceste activităţi şi vei contribui la recuperarea întârzierilor unor categorii de copii defavorizati şi la sporirea şanselor de reuşită şcolară şi integrare profesională a copiilor provenind din familii defavorizate social.

Iata câteva dintre programele noastre din Bistriţa, pentru desfăşurarea cărora avem nevoie de voluntari:

Numele programului Locatia Scop program Beneficiari Atributii voluntari Cand si pe ce perioada?
Eu si Familia Mea Str. Toamnei nr 1 A, Centru de servicii sociale comunitare- (Centru de plasament) Cresterea calitatii vietii copiilor si tinerilor aflati in centrul de plasament si crearea unui mod de viata cat mai apropiat de mediul familial Copii si tineri cu dizabilitati fizice si psihice , cu varste cuprinse intre 1 an si 23 ani - sa aduca jocul si buna dispozitie in randul copiilor si tinerilor , ajutandu-i pe acestia sa suporte mai usor timpul petrecut in centrul de plasament (socializare)
 • Dupa ora 13
 • 2-3 ore pe saptamana, minim 3 luni
Educatie si Literatura Timpurie Domiciliul asistentului maternal la care se afla in grija copilul Dezvoltarea abilitatilor timpurii de scris-citit si a atasamentului la copiii abandonati si aflati acum in asistenta maternala Copii cu varste cuprinse intre 1 an si 8 ani, fara dizabilitati, dar cu probleme de atasament - sa cititi si sa interpretati o carticica impreuna cu copilul, sa desenati, pictati, modelati, cantati, si nu in ultimul rand, sa va jucati!
 • in functie de programul copilului si al asistentului maternal
 • 1-2 ore pe saptamana, minim 1 an
Viata Copilului Bistrita Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, sectia Pediatrie Oferirea de servicii specializate copiilor abandonati in spital dar si copiilor spitalizati pe perioade lungi de timp, pentru a se putea dezvolta normal si armonios Bebelusii abandonati si copiii prescolari si scolari spitalizati Activitati educativ-recreative, joc si socializare
 • intre orele 8-16
 • 2-3 ore pe saptamana, minim 3 luni

Totodata, avem nevoie, ocazional, de cat mai multi voluntari care sa ne ajute in pregatirea unor evenimente de mare amploare precum Olimpiada Inocentilor ( anul acesta evenimentul a avut loc in luna septembrie), Ziua Cititului ( de 4-5 ori pe an), Gala "Mos Niculae pentru copii cu dizabilitati" ( in luna Decembrie), serbarile de 1 Iunie si Craciun, sau campania 2% de strangere de fonduri si multe altele.

SI TU POTI ACTIVA CA VOLUNTAR

 • Daca esti serios si doresti sa ajuti
 • Daca vrei sa aduci un zambet pe fata unui copil
 • Daca vrei sa demonstrezi ca esti un membru responsabil al comunitatii
 • Daca doresti sa ai experiente educative imbinate cu distractie

Acte necesare inscrierii in programul de voluntariat :

 • Buletin de identitate - copie
 • 2 fotografii pentru legitimatie
 • Doua referinte de la profesori, sefi, vecini (sa includa numele si numerele lor de telefon )
 • Un set de analize medicale pentru a certifica starea de sanatate si faptul ca nu reprezentati un risc de imbolnavire pentru copiii cu care intrati in contact.

  Analizele necesare sunt:

  pentru cei care vor activa ca voluntari in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta si Centru de servicii socaile comunitare (Centrul de Plasament):

  • analiza serologica – R. B. W.
  • exudat faringian
  • examen coprologic ( coprocultura)
 • pentru cei care activeaza ca voluntari in cadrul programului Literacy:
  • adeverinta de la medicul de famile ca sunt clinic sanatosi si ca nu figureza in evidente cu boli cronice, infecto-contagioase sau neuropsihice, fiind apti de a lucra cu copiii.

P.S.: La finalul stagiului de voluntariat, toti voluntarii vor primi diplome!

Orice persoana care este dornica sa aduca o schimbare pozitiva in viata unui copil sau tanar poate activa ca voluntar in cadrul organizatiei noastre.

VA ASTEPTAM!